L'Ajuntament d'Abrera nomena Manuel López fill predilecte de la Vila





COMENTARIS: Acte de nomenament de Manuel López com a fill predilecte de la Vila. L´Ajuntament va celebrar l´acte oficial de nomenament de l´exalcalde Manuel López Lozano com a fill predilecte del municipi divendres, 16 d´octubre, a la Sala de Plens.

La celebració va comptar amb les intervencions de l´alcaldessa d´Abrera, Maria Soler; que va dir que López "representa uns valors que han perdut pes en la nostra societat, com la tolerància, el civisme o el respecte". En el torn de parlaments també l´exalcalde abrerenc, Félix Chico; i els presidents de la Federació Catalana de Municipis i alcalde de Sabadell, Manel Bustos; i de l´Associació Catalana de Municipis i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, van elogiar la figura de López.

López va rebre la vara dels 30 anys d´Ajuntaments Democràtics de part d´aquestes dues entitats municipalistes i un obsequi commemoratiu del poble d´Abrera que l´acredita com a fill predilecte del municipi.

Durant el seu discurs, el primer alcalde democràtic va repassar el més destacat de la seva trajectòria, va donar les gràcies als seus familiars i a tots aquells que li han influït i va remarcar que durà "amb orgull i dignitat" aquest títol honorífic.

Tot i que el 16 d'octubre de 2009 es va fer l´acte solemne, mesos enrera el ple de l´Ajuntament d´Abrera el va nomenar fill predilecte. Aquesta distinció li va ser atorgada pel seu paper com a primer alcalde de la democràcia i com a reconeixement a la seva dedicació al poble d´Abrera durant els anys que va ser batlle i regidor d´aquesta Corporació.

Manuel López va ser el primer alcalde democràtic d´Abrera durant el mandat 1979-1983. López va resultar ferit per un impacte de bala disparat per la Guàrdia Civil durant una manifestació laboral en què feia de mediador dins d´una empresa del polígon industrial Can Sucarrats. Com a resultat de l´incident l´exalcalde va quedar postrat en cadira de rodes. Aquest fet va marcar la seva trajectòria política i personal tres mesos després de la seva presa de possessió com a alcalde.

López no s´ha desvinculat mai de la política: va començar la lluita contra els ajuntaments franquistes l´any 1971 i es va acomiadar oficialment del món local el 2005. Va ser el cap visible de l´entesa municipal d´Abrera quan va ser escollit alcalde, va miliar al PSUC (del 1976 al 1981) i es va afiliar al PSC l´any 1996, on encara pertany a l´executiva local del partit.

DATA: 16 d'octubre de 2009 [Catalogades el 28/10/2009]
FONT: Ajuntament d'Abrera