Exposició "Ho diuen per tots cantons: visiteu la mostra de porrons!

Sota el títol "Ho diuen per tots cantons: visiteu la mostra de porrons!", en record del cèlebre lema dels Tres Porrons, us convidem a visitar aquesta mostra on s’explica l’origen de la tradició dels porrons del Rebato. Fa unes dècades, Abrera era coneguda pels porrons. Els hostals de l’antiga Nacional-II, al seu pas pel Rebato, oferien gratuïtament vi al viatger que pogués i volgués aixecar amb una sola mà uns porrons de gran pes.

Des d'avui dilluns 28 de setembre podem veure a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) de 17 h a 20 h de dilluns a dissabte una mostra de porrons donats per la família del senyor Àngel Torrents Solé (1922-2004), veí de l’Eixample de Barcelona, a l’Ajuntament d'Abrera.


Les quatre filles del senyor Àngel Torrens ens han explciat que "Allà on estès, cada cop que veia un porró que li fes goig, el comprava, ja fos pel color, la mida o el material del qual estigués fet". Des de l'Ajuntament agraïm a la familia Torrens la donació dels porrons al nostre municipi. 


Amb la mostra, serà el primer cop que els porrons del senyor Torrents podran ser admirats pels abrerencs i abrerenques. "I quin millor lloc que Abrera per conservar els porrons del nostre pare, per tal que siguin vistos pels seus veïns i visitants. Tingueu-ne cura. Moltes gràcies!", explica la família. El donatiu es va fer el divendres 25 de setembre en un acte privat amb la presència del nostre alcalde, Jesús Naharro, del regidor de Cultura, Francisco Sánchez, i de la regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré.


Podeu visitar l'exposició des de dilluns 28 de setembre de 2020de 17 h a 20 h de dilluns a dissabte a la Casa de Cultura (C/ Federico García Lorca, 17) fins el dissabte dia 31 d'octubre de 2020, amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19: distància interpersonalús de mascareta obligatòria i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic. No ni falteu!  

Font: Glòria Sánchez Horcas.

Data: 28/09/2020.